Сочно месце в пикантен сос
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и добавете захарта. Когато започне да се разтапя, намалете огъня и оставете да се карамелизира напълно.
Отстранете тигана от огъня, без да гледате към тигана сипете бавно водата. Целта е да не се изгорите. Ако карамелът се втвърди, сложете тигана на слаб огън. Разбъркайте докато отново се разтопи и го сипете в топлоустойчива чаша в съд с гореща вода.
Загрейте зехтина на средно силен огън, добавете лука и джинджифила за 1 минута. Добавете чесъна и с решетъчна лъжица отстранете и трите, а олиото запазете в чаша.
В тигана добавете пилето и гответе по 2 минути от всяка страна. Добавете карамела, соевия сос, солта и лютия пипер. Разбъркайте да се покрият бутчетата. Намалете огъня до слаб и оставете 20 минути като през две обръщате пилето. Добавете лука, чесъна и джинджифила и гответе 2 минути. Поръсете с лука и сервирайте.