Пиле в сметанов сос с лук

Невероятно вкусно и лесно за приготвяне ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Пилешките гърди се посоляват и запържват от всички страни в много малко мазнина, покрито с капак. За предпочитане е да се използва тефлонов или керамичен съд. След като се запържи месото се добавя 1 чаша топъл пилешки бульон или вода и се оставя да ври на слаб огън до готовност. Докато месото се задушава, се приготвя сосът. Нарязва се лука на и се запържва в олиото до златисто. Накрая се прибавя нарязания на чесън. Прибавя се сметаната и се подправя със сол, черен пипер и по желание магданоз. Сосът се добавя към готовото месо и ястието се оставя да ври 10-15 минути, като се пробва на сол. Ястието се поднася поръсено със ситно нарязани пресни подправки и със салата по желание.
Още по темата

В тавичка за печене настържете кората от лимона, изцедете сока и към това добавете ригана, чесъна, зехтина, солта и пипера. Разбъркайте добре, за да се смесят...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп