Пилешки сърца с мед
Сгответе бързо и хапнете вкусно на обяд
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сърцата се почистват, измиват и подсушават с кухненско руло. В купа се разбъркват соевият сос, балсамовият оцет, медът, риганът и черният пипер. Прибавят се пилешките сърца и се оставят да се мариноват (най-добре за 2 часа минимум). В тиган се сгорещяват олио. Добавят се отцедените пилешки сърца, като маринатата се запазва. Запържват се за кратко, след което се сипва маринатата. Тиганът се похлупва и пилешките сърца се задушават 25-30 минути. Готовите сърца и се поливат с лимоновия сок. Поднасят се с гарнитура по желание.
Още по темата
Нарежете на едро лука и чесъна и ги запържете до прозрачност. Измийте добре сърцата и ги почистете. Добавете ги към лука. Гответе на средна температура докато сърцата...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп