Пилешки сърца с масло и лук

Пилешки сърца с масло и лук Лакомник

Бърза и вкусна рецепта за пилешки сърца

Пилешки сърца с масло и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки сърца

1 пилешки бульон

50 г масло

2 глави лук

3 печени чушки

1 ч.л ронена чубрица

черен пипер

сол

магданоз

Начин на приготвянe

Измиваме сърцата и поставяме в тенджера с вода, в която предварително сме разтворили пилешки бульон. Варенето продължава докато омекнат сърцата. В тиган разтопяваме маслото и задушаваме нарязания на полумесеци кромид лук за около 10 мин. на слаб огън. Добавяме изцедените пилешки сърца, нарязаните на ивици печени чушки, поръсваме с чубрицата, черния пипер и солта, задушаваме още 10 мин. и оттегляме от котлона. Поставяме сърцата в голяма плитка чиния, поръсваме с магданоз и сервираме.

Още по темата
Още по темата
Пилешки сърца по селски
Сърцата се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. В маслото се задушава нарязаният лук, прибавят се сърцата, печените и нарязани на ситно чушки, сол и черен пипер....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц