Пилешки сърца с масло и лук

Бърза и вкусна рецепта за пилешки сърца


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Измиваме сърцата и поставяме в тенджера с вода, в която предварително сме разтворили пилешки бульон. Варенето продължава докато омекнат сърцата. В тиган разтопяваме маслото и задушаваме нарязания на полумесеци кромид лук за около 10 мин. на слаб огън. Добавяме изцедените пилешки сърца, нарязаните на ивици печени чушки, поръсваме с чубрицата, черния пипер и солта, задушаваме още 10 мин. и оттегляме от котлона. Поставяме сърцата в голяма плитка чиния, поръсваме с магданоз и сервираме.
Още по темата

Сърцата се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. В маслото се задушава нарязаният лук, прибавят се сърцата, печените и нарязани на ситно чушки, сол и черен пипер....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп