Пилешки сърца с лук

Пилешки сърца с лук Лакомник
Пилешки сърца с лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г пилешки сърца

1 с.л.зехтин

2 глави лук

1 скилидка чесън, пасирана

4 листа босилек, наситнени

кората на един лимон, настъргана

морска сол на вкус

черен пипер на вкус

1 с.л. олио

Начин на приготвянe

Почистете и измийте сърцата. Сложете ги в плик с лимоновата кора, зехтина, босилек, сол и пипер. Сърчицата трябва добре да са покрити в маринатата. Оставете 1 час в хладилник.

Загрейте олиото на средно силен огън. Добавете сърчицата и гответе 4 минути да омекнат. Разбъркайте и оставете още 4 минути докато сърчицата пуснат сок. Отстранете от огъня. В същата мазнина запържете чесъна и лука 3-4 минути да покафенеят силно. Покрийте за още 3 минути да се карамелизира лука. Добавете при сърцата и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц