Пилешки дробчета с пикантна паста

Пилешки дробчета с пикантна паста Лакомник
Пилешки дробчета с пикантна паста
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. олио

1 глава лук, наситнена

3/4 ч.ч. кисело мляко

1/2 с.л. кимион

1/2 с.л. кориандър

50 мл спрей сметана

50 мл кокосово мляко

50 г сурово кашу

450 г пилешки дробчета

сол на вкус

1/2 с.л. лимонов сок

3 с.л. масло

1 бутилка (150 г) готов къри сос

1/2 пакет пене (или друга паста по избор)

Начин на приготвянe

Нарежете дробчетата и ги мариновайте в млякото, 2 с.л. масло, кимиона, кориандъра, сол, лимоновия сок и оставете в хладилник за 2 часа. Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката (около 20 минути).

Загрейте олиото на средно силен огън, добавете лука и пържете до златисто около 2-3 минути. Добавете дробчетата, къри соса и оставете на бавен огън да къкри, докато дробчетата омекнат (15 минути). Разбърквайте от време на време. Смесете в блендер или с миксер сметаната, кашуто и кокосовото мляко. Добавете при дробчетата и бъркайте още 3-4 минути. Смесете с пастата и сервирайте.

 

*Вместо паста, може да сервирате дробчетата с ориз.

Още по темата
Още по темата
Пилешки дробчета в лимонова марината
Нарежете на средно дробчетата и го разбъркайте с ½ с.л. горчица и ½ от лимоновия сок. Оставете в хладилник за 1 час. След това ги сварете на пара за 10...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц