Пилешки дробчета с манатарки

Пилешки дробчета с манатарки Лакомник

Уникално вкусно ястие за цялото семейство

Пилешки дробчета с манатарки
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г пилешки дробчета

200 г манатарки (може и сушени)

1 1/2 ч.ч. пилешки бульон

4 с.л. масло

1-2 глави лук

3-4 скилидки чесън

200 г бекон

1/2 ч.ч. бяло вино

3 домата

босилек по желание

магданоз

Начин на приготвянe

Загрейте бульона в тенджера над средна топлина. Добавете гъбите и варете в продължение на 30 минути. Извадете гъбите от бульона и ги нарежете на хапки. Разтопете маслото в голям тиган. Сотирайте в него лука и чесъна, докато лукът стане прозрачен. Подправете леко със сол. Отстранете лука и добавете в същия тиган бекона и дроба. Оставете докато дробът омекне, а беконът стане хрупкав. Добавете и гъбите. Налейте виното и гъбения бульон и оставете да заври. Усилете огъня и оставете да се задушава още около 5 минути. Добавете и доматите и оставете да къкри на средно силен огън още 20 минути. Ако сосът изглежда гъст, добавете малко вода. Сервирайте пресни листа босилек.

Още по темата
Още по темата
Пилешки дробчета с пикантна паста
Нарежете дробчетата и ги мариновайте в млякото, 2 с.л. масло, кимиона, кориандъра, сол, лимоновия сок и оставете в хладилник за 2 часа. Сварете пастата в подсолена...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц