Пилешки дробчета с картофи и топено сирене

Пилешки дробчета с картофи и топено сирене Лакомник

Неустоима вкусотия за обяд или вечеря

Пилешки дробчета с картофи и топено сирене
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г картофи

500 г пилешки дробчета

2 глави лук

1 морков

1/2 ч.л. сол

100 г топено сирене за мазане

няколко листенца розмарин

1/2 ч.ч. олио

1/2 ч.ч. бира

Начин на приготвянe

Картофките се измиват, почистват и нарязват. Слагат се в тенджера. Налива се вода един пръст под нивото им. Поръсва се щипка сол. Съдът се похлупва. Варят на кротък огън около час. После се отхлупва, добавя се малко топено сирене и 2- 3 супени лъжици мазнина. Поръсват се листенцата розмарин. Съдът се похлупва и се оставя да се задуши на изключен котлон.

Дробчета се накисват във вода. Отцеждат се. Лукът и морковът се измиват и нарязват. Взема се тиган с по- широко дъно. Съдът се поставя на загрят котлон. Налива се мазнина. Слагат се дробчетата, лукът и морковите. Запържват се за пет минути. Налива се бирата и половин чаена чаша вода. Добавя се топеното сирене. Дробчетата се задушават на тиган, около половин час. Накрая съдът се оттегля. Сервира се порция дробчета с картофи.

Поръсва се ситно нарязан магданоз. Сервира се порция дробчета, гарнирана със задушени, ароматни картофки и поляти със сос.

Още по темата
Още по темата
Пилешки дробчета с картофи соте
Пилешките дробчета се изкисват във вода. Отцеждат се през гевгир. В тиган се налива мазнина. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се дробчетата. Запържват се за...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц