
Неустоима вкусотия за обяд или вечеря




Картофките се измиват, почистват и нарязват. Слагат се в тенджера. Налива се вода един пръст под нивото им. Поръсва се щипка сол. Съдът се похлупва. Варят на кротък огън около час. После се отхлупва, добавя се малко топено сирене и 2- 3 супени лъжици мазнина. Поръсват се листенцата розмарин. Съдът се похлупва и се оставя да се задуши на изключен котлон.
Дробчета се накисват във вода. Отцеждат се. Лукът и морковът се измиват и нарязват. Взема се тиган с по- широко дъно. Съдът се поставя на загрят котлон. Налива се мазнина. Слагат се дробчетата, лукът и морковите. Запържват се за пет минути. Налива се бирата и половин чаена чаша вода. Добавя се топеното сирене. Дробчетата се задушават на тиган, около половин час. Накрая съдът се оттегля. Сервира се порция дробчета с картофи.
Поръсва се ситно нарязан магданоз. Сервира се порция дробчета, гарнирана със задушени, ароматни картофки и поляти със сос.

