Пилешки дреболии по селски
Апетитен обяд, от който всички ще си оближат пръстите
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Олиото се сгорещява в голям тиган. Почистените, измити и подсушени дреболии се изпържват на силен огън за 1-2 минути. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. Добавят се пресованите скилидки чесън и нарязаният лук. Ястието се готви на среден огън като се разбърква. След като лукът придобие златист цвят се добавят настъргани на едро ренде доматите. Всичко се задушава, докато течността се изпари на 2/3. Ако е необходимо се поръсва със захар и сол. Поръсва се със ситно нарязаните подправки и се готви още 5 минути.
Още по темата
Нарязаният зелен лук се задушава в олиото. Когато поомекне, към него се прибавят нарязаните пилешки дреболии и брашното. Добавят се настърганите на ренде домати,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп