Задушени пилешки дреболии

Задушени пилешки дреболии Лакомник

Апетитна рецепта с евтини продукти

Задушени пилешки дреболии
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 връзки лук
500 г пилешки дреболии 
4 домата
1 кубче пилешки бульон
черен и червен пипер
1 връзка магданоз
риган
50 г брашно
1 люта чушка
девесил
олио

Начин на приготвянe

Нарязаният зелен лук се задушава в олиото. Когато поомекне, към него се прибавят нарязаните пилешки дреболии и брашното. Добавят се настърганите на ренде домати, цялата люта чушка, черният и червен пипер, риганът и бульонът. Ястието се оставя да ври на тих огън, а когато е готово, се поръсва се с нарязания магданоз и девесил. Поднася се топло.

Още по темата
Още по темата
Дреболии по касапски
Агнешките дреболии (без черния дроб) се сваряват и нарязват на едри парчета. Нарязаните чушки и лук, а по желание и люти чушки, се задушават в загрятото олио около 10...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц