Пилаф с кайма

Пилаф с кайма Лакомник

Лесно, апетитно и икономично предложение за делничните дни

Пилаф с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинска кайма

100 мл бяло вино

3 глави лук

1-2 домата

1 ч.ч. ориз

1 ч.ч. вода

2-3 чушки

2 моркова

2 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус

олио

 

Начин на приготвянe

Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите, чушките и морковите. Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на умерен огън, а когато оризът набъбне, добавете маслото. Изсипете сместа в огнеупорен съд, добавете още малко вода и запечете за малко пилафа във фурната. Поръсете с магданоз по желание и сервирайте.

Още по темата
Още по темата
Пилаф с пиле и зеленчуци
Нарежете месото на кубчета. Измийте ориза и го прецедете. Загрейте олио и добавете захарта. Прибавете месото и запържете за около 2 минути, като подправите на сол и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц