Пилаф с моркови

Пилаф с моркови Лакомник
Пилаф с моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 с.л. олио

2 глави лук, нарязани на полумесеци

3 скилидки чесън, ситно скълцани

1 пръчка канела

3 зрънца кардамон

300 г  ориз

1 кубче гъбен бульон

1 връзка магданоз

1 връзка джоджен

2 моркова

олио за пържене

100 г кашу

1 ч.л. зехтин за кашуто 

Начин на приготвянe

2 с.л. олио се загрява и в него се слага да се запържи лукът за 4-5 минути. Добавят се чесънът, канелата и кардамонът, разбъркват се около минута и се сипва оризът. Бърка се, докато стане прозрачен. Наливат се 500 мл гореща вода и се натрошава кубчето бульон. Огънят се намалява и се оставя да къкри под капак около 15 мин., или докато бульонът се поеме от ориза.

През това време морковите се нарязват на много тънки и дълги ивици. Изпържват се в 2 см сгорещено олио, докато станат хрупкави. В зехтина се изпържва кашуто до златисто. Пилафът се обърква с нарязания джоджен и магданоз и се сервира с чипса от моркови и пърженото кашу.

Още по темата
Още по темата
Пилаф с бадеми и канела
Разтопете маслото на средно силен огън и запържете половината лук и чесъна до златисто. Добавете канелата, кардамона и готвене 2-3 минути. Добавете ориза и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц