Пилаф с телешко



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Залейте ориза с вода и го оставете под капак за 1 час. През това време нарежете на ситно лука, месото и морковите. Загрейте олиото и запържете лука за 10 минути до златисто, прибавете месото и гответе още 10 минути. Подправете с кимион, добавете морковите и задушете за 5 минути. Подправете на вкус, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Изцедете ориза, добавете стафидите към него, залейте с горещата вода, прибавете бульона, прибавете сместа с месото и оставете да се задушат за около 30 минути.
Още по темата

Смесете джинджифила със ситно нарязаните чесън и лук, прибавете зехтин и задушете на силен огън за около 3 минути. Прибавете кимиона, ориза, горещия бульон,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп