Пилаф с телешко

Пилаф с телешко Лакомник
Пилаф с телешко
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 с.л. олио

2 глави лук

450 г телешко месо

1 ч.л. кимион

225 г моркови

75 г стафиди

75 г орехи, печени

1 кубче пилешки бульон

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 л гореща вода

1 ч.ч. ориз 

Начин на приготвянe

Залейте ориза с вода и го оставете под капак за 1 час. През това време нарежете на ситно лука, месото и морковите. Загрейте олиото и запържете лука за 10 минути до златисто, прибавете месото и гответе още 10 минути. Подправете с кимион, добавете морковите и задушете за 5 минути. Подправете на вкус, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Изцедете ориза, добавете стафидите към него, залейте с горещата вода, прибавете бульона, прибавете сместа с месото и оставете да се задушат за около 30 минути. 

Още по темата
Още по темата
Пилаф със спанак
Смесете джинджифила със ситно нарязаните чесън и лук, прибавете зехтин и задушете на силен огън за около 3 минути. Прибавете кимиона, ориза, горещия бульон,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц