

Милица Гладнишка се храни с много салата, риба, морски деликатеси. Приготвя си сама и всякакви здравословни постни ястия. Заради режима си Гладнишка е станала истински експерт в кухнята. Признава, че й е много по-вкусно сама да си приготви вечерята, отколкото да я купи готова от магазина.
Необходими продукти:
1 ч. ч. булгур
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
300 мл зеленчуков бульон
2 домата
сушени домати
2 магданоз
за заливката:
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. мед
2 с. л. зехтин
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В загретия зехтин се слага чесънът, разбърква се, докато стане ароматен, и се добавя булгурът. Бърка се на умерен огън 3-4 мин., докато замирише на печени ядки. Залива се с горещия бульон и след като заври, огънят се изключва и съдът се оставя покрит за 10 мин., докато течността се абсорбира. Разбърква се с вилица и се добавят двата вида домати и магданозът. В купа се разбъркват съставките за заливката и се подправят със сол и пипер на вкус. Булгурът се залива и се сервира топъл.

