Когато стане въпрос за зимнина, всички в естрадната гилдия се допитват до Маргарита Хранова. Певицта не случайно се слави като може би най-добрата кулинарка в жандра. Маргарита не само приготвя без усилия всякакви завъртяни ястия, с които посреща гостите си, но и туршиите й са като за готварска книга. Всяка година тя сама си слага зимнина и не разчита на готови продукти.
Необходими продукти:
2 кг червени чушки
2 кг зелени чушки
2 кг патладжани
300 мл олио
300 мл оцет
3 с.л.сол
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват и изтърбушват и, заедно с измитите патладжани, се изпичат. Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват. Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки, колкото един пръст. Оцетът се кипва а със солта и още топъл, се излива върху зеленчуците. Загрятото олио се излива върху тях. Объркват се добре и се оставят да престоят 30 минути. Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути, за капачка.