Салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова

Салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова Лакомник
Салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова
Автор:Лакомник

Когато стане въпрос за зимнина, всички в естрадната гилдия се допитват до Маргарита Хранова. Певицта не случайно се слави като може би най-добрата кулинарка в жандра. Маргарита не само приготвя без усилия всякакви завъртяни ястия, с които посреща гостите си, но и туршиите й са като за готварска книга. Всяка година тя сама си слага зимнина и не разчита на готови продукти.

 

Необходими продукти:

2 кг червени чушки

2 кг зелени чушки

2 кг патладжани

300 мл олио

300 мл оцет

3 с.л.сол

Начин на приготвяне:

Чушките се измиват и изтърбушват и, заедно с измитите патладжани, се изпичат. Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват. Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки, колкото един пръст. Оцетът се кипва а със солта и още топъл, се излива върху зеленчуците. Загрятото олио се излива върху тях. Объркват се добре и се оставят да престоят 30 минути. Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути, за капачка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц