Печен патладжан с кайма и моцарела
Интересна и вкусна вечеря за 40 минути
Приготвяне
40 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните, подправете със сол и оставете за 15 минути. Обелете и нарежете на ситно доматите, лука и чесъна също. Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете патладжаните и запържете до златисто от двете страни. Извадете върху салфетка. В същата мазнина запържете лука и чесъна, прибавете каймата и запържете, като подправите на вкус. Към край за 3 минути добавете доматите. Намаслете тавата, наредете патладжаните, отгоре на равен слой сложете каймата, върху нея нарязаната моцарела и запечете за 20 минути при 180 градуса.
Още по темата
Загрейте фурната на 200 градуса. Почистете чушките, нарежете ги наполовина, изпечете ги и обелете. Нарежете ги на ленти.
Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп