Спагети с патладжани и печени чушки



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 градуса. Почистете чушките, нарежете ги наполовина, изпечете ги и обелете. Нарежете ги на ленти.
Загрейте 1 с.л. зехтин на средно силен огън. Добавете риган, каперси и чесън.
Сотирайте 1 минута и добавете патладжана, чушките, солта, черния пипер и доматите. Покрийте с капак, намалете огъня до слаб и оставете на къкри за 15 минути.
Междувремено сварете пастата според указания на опаковката с 1 с.л. зехтин в подсолена вода (около 15 минути).
Отцедете в гевгир и запазете 1/2 ч.ч. от течността. Смесете пастата със зеленчуковата
смес и поръсете при поднасяне с рикотата.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп