Печено телешко по средиземноморски
Вкусно и ароматно телешко, което ще привлече цялото семейство на масата
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната до 200ºC. Смесете заедно чесъна, мащерката и зехтина. Втрийте сместа в месото и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Нарежете зеленчуците и ги залейте с малко зехтин. Отделете ги настрана. Печете телешкото за около 60-70 минути, като последните 30 минути от готвенето добавете и зеленчуците. Извадете ястието и го покрийте с фолио. Оставете да почине 15 минути преди сервиране. Поднесете с маслинова паста и лимонов сок.
Още по темата
Разбъркайте в тавичка зехтина, розмарина, виното, чесъна, пипера и солта. Добавете в тавичката пържолите, разбъркайте, за да се покрият добре с маринатата....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп