Телешко с доматен сос
Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се посолява и се овалва в брашното. Изпържва се в мазнината и се изважда. В същата мазнина се запържват ситно нарязаните лук, чесън и моркови. Прибавят се обелените и нарязани домати и виното. Слагат се сол, черен пипер и се наливат 250 мл вода. Вари се 20 минути. Полученият сос се пасира и се изсипва заедно с месото в тенджера. Добавя се 250 мл вода и варенето продължава 45 минути, докато месото омекне съвсем. Ако е необходимо, се добавя още малко вода. Преди поднасяне сосът се смесва със 100 г сметана и с него се залива месото.
Още по темата
Месото се измива, нарязва се на медальони с дебелина 0,5 см и се подрежда в съд за мариноване. Налива се виното, соевия сос, разпределя се главата лук, нарязана на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп