Телешко с доматен сос

Телешко с доматен сос Лакомник

Апетитен специалитет за гостите или за почивните дни

Телешко с доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700-800 г телешко месо

олио

3 глави лук

брашно

100 мл бяло вино

4 моркова

2-3 скилидки чесън

4-5 домата

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се посолява и се овалва в брашното. Изпържва се в мазнината и се изважда. В същата мазнина се запържват ситно нарязаните лук, чесън и моркови. Прибавят се обелените и нарязани домати и виното. Слагат се сол, черен пипер и се наливат 250 мл вода. Вари се 20 минути. Полученият сос се пасира и се изсипва заедно с месото в тенджера. Добавя се 250 мл вода и варенето продължава 45 минути, докато месото омекне съвсем. Ако е необходимо, се добавя още малко вода. Преди поднасяне сосът се смесва със 100 г сметана и с него се залива месото.

Още по темата
Още по темата
Телешко с ароматни подправки
Месото се измива, нарязва се на медальони с дебелина 0,5 см и се подрежда в съд за мариноване. Налива се виното, соевия сос, разпределя се главата лук, нарязана на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц