Пасирана супа с моркови
Интересна, бърза и вкусна рецепта за супа
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Морковите се измиват, почистват и срязват на две. Главата лук се бели, измива и срязва на четири. В тенджера се налива 500 мл вода. Добавят се подготвените зеленчуци. Съдът се похлупва и поставя на включен котлон. Когато заври водата, се отхлупва за да се сложи доматения сок, 1 ч.л. сол и 1 с.л. краве масло. Оставя се да ври на слаб огън. След 60 минути супата е готова. Пасира се и се оставя да се охлади. Поднася се в купички, гарнирана с 2- 3 листа прясна целина. В средата на масата се слага купа с хлебни крутони.
Още по темата
В олиото се задушават лукът, гъбите, морковите и накъсаното на парчета месо. Прибавят се брашното, червеният пипер и сол на вкус. Залива се с 4 ч.ч. вода. Щом ястието...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп