Ориз с печени зеленчуци

Ориз с печени зеленчуци Лакомник

Икономична и диетична идея за апетитна вечеря

Ориз с печени зеленчуци
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2ч.ч. ориз

1 тиквичка

8 пресни гъби

2 домата

1 морков

1 ч.л. сол

1 к.ч. олио

1 с.л. зехтин

1 ч.л. тарос /естрагон/

Начин на приготвянe

Оризът се накисва предварително за няколко часа във вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Тиквичката и доматите се режат на кръгове. Морковът на ленти, а гъбите надлъжно на две. Всички зеленчуци се солят и мажат с мазнина. Взема се грил- тиган. Оребреното дъно се маже с олио. Съдът се поставя на включен котлон. Зеленчуците се запичат на тигана и от двете страни. Готовите се слагат в купа. Оризът се отцежда от водата. Слага се в метална касерола. Наливат се 3 ч.ч. вода. Съдът се похлупва. Оризът се вари на кротък огън, 60 минути. След готовност се отхлупва, за да се добави 1 с.л. краве масло. Оставя се да се задушава на изключен котлон. Поръсва се сух, стрит естрагон. Ориза се разпределя в чинии и от горе се нареждат печените зеленчуци.

Още по темата
Още по темата
Ориз по селски
Лукът се запържва в олиото, прибавя се ориза и той се запържва за малко. Заливат се с 4 ч.ч. гореща вода и се слагат обелените и нарязани домати, лютата чушка,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц