Ориз с печени зеленчуци
Икономична и диетична идея за апетитна вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът се накисва предварително за няколко часа във вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Тиквичката и доматите се режат на кръгове. Морковът на ленти, а гъбите надлъжно на две. Всички зеленчуци се солят и мажат с мазнина. Взема се грил- тиган. Оребреното дъно се маже с олио. Съдът се поставя на включен котлон. Зеленчуците се запичат на тигана и от двете страни. Готовите се слагат в купа. Оризът се отцежда от водата. Слага се в метална касерола. Наливат се 3 ч.ч. вода. Съдът се похлупва. Оризът се вари на кротък огън, 60 минути. След готовност се отхлупва, за да се добави 1 с.л. краве масло. Оставя се да се задушава на изключен котлон. Поръсва се сух, стрит естрагон. Ориза се разпределя в чинии и от горе се нареждат печените зеленчуци.
Още по темата
Лукът се запържва в олиото, прибавя се ориза и той се запържва за малко. Заливат се с 4 ч.ч. гореща вода и се слагат обелените и нарязани домати, лютата чушка,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп