Ориз със зеленчуци и кашкавал

Апетитно и лесно за приготвяне ястие


Начин на приготвянe
Запържваме ориза и след това прибавяме нарязаните на ситно лук, моркови, целина и настърганите домати. След няколко минути добавяме почистените и измити гъби на ивички. Заливаме с вода (колкото е необходима за ориза) и добавяме сол и черен пипер. Когато ориза е готов изсипваме всичко в тава и поръсваме с кашкавал. Печем докато кашкавала се разтопи. Поднася се по желание с магданоз.
Още по темата

Гъбите се нарязват и се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковите се изпържват, прибавят се оризът и гъбите и се заливат с 1 ч.ч. топла вода. Оставя се на тих огън,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп