Ориз по гръцки

Пригответе си бързо и икономично ястие за обяд


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Празът нарязан на ситно се смесва с кедровите ядки. В намаслена огнеупорна тава се разстила на равномерен пласт половината от ориза. Върху него се слага сместа от праза и ядките. Покрива се с останалия ориз и се сипва вода. Поръсва се с черен пипер. Фурната загрява на 180-200 С. Оризът се пече 25-30 минути. Готовото ястие се поръсва с магданоз.
Още по темата

В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп