Ориз по гръцки

Ориз по гръцки Лакомник

Пригответе си бързо и икономично ястие за обяд

Ориз по гръцки
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г ориз 
200 г кедрови ядки
2 глави кромид лук
2 стрък праз 
8 с. л. олио
черен пипер
магданоз

Начин на приготвянe

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Празът нарязан на ситно се смесва с кедровите ядки. В намаслена огнеупорна тава се разстила на равномерен пласт половината от ориза. Върху него се слага сместа от праза и ядките. Покрива се с останалия ориз и се сипва вода. Поръсва се с черен пипер. Фурната загрява на 180-200 С. Оризът се пече 25-30 минути. Готовото ястие се поръсва с магданоз.

Още по темата
Още по темата
Миди с ориз
В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц