Ориз по гръцки
Пригответе си бързо и икономично ястие за обяд
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ситно нарязаният лук се задушава в олиото. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен. Празът нарязан на ситно се смесва с кедровите ядки. В намаслена огнеупорна тава се разстила на равномерен пласт половината от ориза. Върху него се слага сместа от праза и ядките. Покрива се с останалия ориз и се сипва вода. Поръсва се с черен пипер. Фурната загрява на 180-200 С. Оризът се пече 25-30 минути. Готовото ястие се поръсва с магданоз.
Още по темата
В голям и дълбок тиган се сгорещява мазнината. Прибавят се почистените и нарязани на дребни кубчета морков и лук. Запържват се до омекване. Добавя се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп