Орехови патладжани
Приготвяне
30 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разрежете патладжана на половина по дължина, подправете на вкус, намажете със зехтин, завийте във фолио и запечете за 20 минути при 180 градуса. Пригответе соса като отделите зърната на нара, отделете няколко за украса, а останалите сварете с 80 мл вода за 20 минути. Минете ги през сито, за да остане само сока, върнете сока на огъня, прибавете захарта и варете още 10 минути. Отстранете от огъня и оставете да се охлади. Пригответе пълнежа, като пасирате, копъра, корианъдра и орехите. Извадете патладжаните и отделете меката част с лъжица, прибавете я в пасатора при орехите и разбийте докато се получи каша. Напълнете с нея патладжаните и сервирайте като поръсете с нар и залеете със соса от него.
Още по темата
За босилковия зехтин
Сварете листата от босилека в 4 чаши подсолена вода. Изцедете водата и изстудете листата под студена струя течаща вода. Изсушете босилека и го...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп