Мусака с кайма и патладжани



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Нарежете патладжаните на филийки и всяка една посолете. Оставете ги няколко часа да се отцедят. В горещо растително масло изпържете отцедените парчета патладжан.
Докато изстиват, нарежете на ситно лука, морковите, чушката и целината.
Всичко това запържете до златисто. Добавете каймата и подправете на вкус. Прибавете обеления домат, ситно нарязания магданоз, черния пипер и 1 яйце. Разбъркайте добре. След това във форма за печене или гювече поставете: ред патладжани, ред от плънката, пак патладжани и т.н., като трябва да завършите патладжаните. Отгоре направете заливка от останалите яйца, млякото и малко сол. Печете в предварително загрята фурна за около 20 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп