Омлет с макарони

Омлет с макарони Лакомник

Много бърз, лесен и вкусен омлет за делничните дни

Омлет с макарони
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г макарони

8 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

300 г бекон

300 г царевица консерва

3-4 скилидки чесън

1 глава лук

200 г кашкавал

олио

сол и черен пипер на вкус

  • праз - 1 стрък само бялата част
  • черен пипер
  • сол
Начин на приготвянe

Сварете за 5 минути макароните и ги отцедете. Нарежете лука, а чесънът го счукайте. Нарежете бекона на кубчета и го запържете за 3-4 минути, прибавете лука и чесъна и пържете още толкова, като непрекъснато разбърквайте. Прибавете отцедените макарони и царевицата, гответе още 4-5 минути. Разбийте яйцата с млякото, подправете със сол и черен пипер и ги изсипете върху макароните. Похлупете съда и оставете омлетът да се задуши за 10 минути. Преди да сервирате поръсете с кашкавала.

Още по темата
Още по темата
Омлет по френски
Фурната се загрява на 180 С. Беконът се нарязва на ивици с дебелина 2 см, а картофите на парчета с дебелина 2-3 см. В огнеупорен тиган (подходящ и за фурна) се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц