Омлет от спанак

Вкусно и лесно хапване за обяд или вечеря


Начин на приготвянe
Ситно нарязаният лук се задушава в маслото, прибавят се яйцата и се приготвят много редки бъркани яйца. Слага се нарязаната шунка, магданоз и се сваля от огъня. Брашното се запържва в маслото, разрежда се с млякото и се вари до гъста каша.Сваля се от огъня и се прибавя свареният, отцеден и нарязан на едро спанак, сол, черен пипер и жълтъците. Накрая се прибавят разбитите на гняг белтъци. От тази смес се изпичат в намазани с мазнина съдове 4 омлета. Те се пълнят с плънка от шунката, бърканите яйца и лука. Поднасят се пегънати на две.
Още по темата

В голям съд разбиваме яйцата на пяна. Разбъркваме киселото мляко с брашното, прибавяме към яйцата и отново разбиваме. Прибавяме изварата, сол, черен пипер и бъркаме до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп