Омлет по френски
Бързо и апетитно предложение за обяд
Приготвяне
40 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 180 С. Беконът се нарязва на ивици с дебелина 2 см, а картофите на парчета с дебелина 2-3 см. В огнеупорен тиган (подходящ и за фурна) се изпържва беконът до златист цвят и хрупкавост. Изважда се и в отделената мазнина се изпържват картофите на среден огън за около 10 минути или до готовност. Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер. Картофите се изваждат, а мазнината се изхвърля. В купа се размесват добре яйцата, млякото, солта и черния пипер. В тиган се сипва 1 с.л. олио и се прибавя млечната смес. Отгоре се нареждат беконът и картофите. Накрая се поръсва със ситно нарязания зелен лук. Тиганът се поставя във фурната и се запича до готовност на яйцата.
Още по темата
Разбийте яйцата със солта и черният пипер. Прибавете съвсем малко мляко към сместа. Сложете маслото и загрейте добре тигана, след което изсипете яйцата да се пържат....
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп