Мусака с тиквички

Мусака с тиквички Лакомник
Мусака с тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг тиквички

500 г кайма

200 г моркови

150 г лук

100 г кашкавал

сол на вкус

олио

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука, настържете на ситно морковите. Запържете лука в малко олио, прибавете каймата, подправете на вкус и запържете до готовност. Почистете тиквичките и ги нарежете на кубчета. В отделен съд загрейте малко олио и запържете морковите, прибавете тиквичките и запържете за 5-7 минути. Прибавете каймата, разбъркайте и отнемете от огъня. Сложете продуктите в намаслена тава, заравнете и поръсете с настъргания кашкавал. Запечете при 180 градуса за около 20 минути.

Още по темата
Още по темата
Мусака с кайма и патладжани
Нарежете патладжаните на филийки и всяка една посолете. Оставете ги няколко часа да се отцедят. В горещо растително масло изпържете отцедените парчета патладжан....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц