Мусака със спанак и картофи

Лесна и икономична идея за бърз обяд или вечеря


Начин на приготвянe
Картофите се нарязват на кубчета, лука на ситно, морковите се настъргват. Запържват се лука и морковите в тиган и след като омекнат се добавя нарязаният спанак, задушава се за 1-2 минути и се сваля от котлона. През това време картофите се слагат в тавичка с мазнина и се запържват директно във фурната като се разбъркват по често. След като са почти готови се слагат солта, чубрицата, 1 ч.ч. вода и сместа от тигана, разбъркваме и заглаждаме добре отгоре. Разбиваме яйцата с млякото и ги изливаме върху мусаката, разпределяме равномерно и печем докато стане златиста коричка отгоре. По желание може да поръсите към края с кашкавал.
Още по темата

Бялото месо се начуква се леко, осолява се със сол, черен пипер и се напръсква с лимонов сок. Оставя се да престои 1 час. Месото от пилето се смила заедно с морковите,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп