Маслен сладкиш със стафиди

Чудесен вариант за десерт, който можете да приготвите предварително


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180С. Намаслете тава и покрийте с хартия за печене. Разбийте останалото масло с пудрата захар в купа с помощта на миксер до получаване на пухкава и лека смес. Прибавете едно по едно яйцата, след това постепенно сипете и брашното. Добавете млякото и стафидите. Разбъркайте добре. Разстелете полученото тесто в тавичка и печете за 15-20 минути или до получаването на златист цвят. За приготвянето на глазурата, сложете маслото в купа заедно с канелата и захарта, разбъркайте добре. Щом кейкът е готово, извадете го от фурната и намажете с глазурата. Оставете да престои докато маслото попие, след това го извадете от тавата на го нарежете.
Още по темата

Черешите се почистват от дръжките и костилките. Мекото маслото се разбива със захарта на пухкав крем. Едно по едно се прибавят яйцата, които се разбиват. Прибавят се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп