Маслен кекс с мак, ядки и шоколад
Изискан и богат на вкусове сладкиш
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Шоколадът се настъргва или счуква на ситно. Ядките се смилат. Маслото се стрива със захарта на трохи.
Добавят се яйцата и се разбърква добре. Добавя се и бакпулверът с брашното и се разбърква, докато се получи не много гъсто тесто. Разделете тестото на три равни части. В едната част добавете ядките и разбъркайте. В друга част добавете шоколада и хубаво го разбъркайте. В третата добавете мака.
Намажете форма масло. Най-отдолу изсипете тестото с ядки, върху него изсипете тестото с шоколад като внимавате да не се смесят. Загладете внимателно. Покрийте с тестото с маково семе. Поставете кекса в предварително загрята на 180С фурна и печете около 40-45 минути като проверявате с клечка. Поръсете с пудра захар по желание.
Още по темата
Мекото масло и захарта се разбиват. Яйцата се добавят едно по едно, като се бърка непрекъснато. Бакпулвера, ванилията, брашното се пресяват 2-3 пъти и се добавят...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп