Макарони със свинско и моркови

Макарони със свинско и моркови Лакомник

Любимата паста в нов вариант с крехко месце

Макарони със свинско и моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязана на кубчета

3 стръка целина, нарязани на кубчета

4 моркова, нарязани на кубчета

4 скилидки чесън, пасирани

1 кг свинско месо

2 с.л. магданоз

едро смлян червен пипер

1 ч.ч. червено вино

800 г ситно нарязани домати от консерва

сол и черен пипер на вкус

300 г пене или друга паста по избор

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.ч. обезмаслено мляко

1 с.л. дижонска горчица

настърган пармезан или кашкавал

магданоз за поръсване

Начин на приготвянe

Загрейте зехтина и запържете на умерен огън лука, целината и морковите. Пържете до омекване на продуктите. Добавете чесъна и гответе за още 5 минути. Добавете наситненото месо и разбъркайте добре. Гответе докато месото омекне, добавете магданоза, червения пипер и оставете още минута. Залейте с виното и гответе докато се изпари. Добавете доматите и гответе за 20 минути, подправете със сол и черен пипер на вкус.

Сварете пастата по указанията на опаковката в подсолена вода и прецедете.

За да приготвите бешамела загрейте маслото с брашното, запържете, залейте с млякото и разбъркайте добре. Когато сосът кипне добавете горчицата, сол и черен пипер. Добавете към него кашкавала. Сервирайте месото с пастата и залейте с бешамеловия сос. Поръсете с пармезан и магданоз.

Още по темата
Още по темата
Макарони с бешамелов сос
Макароните се сваряват в подсолена вода и се прецеждат. Заливат се с 2 с.л. препържено масло. Отделно се прави сос бешамел от брашното с 2 с.л. масло и се разрежда с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц