Мусака от макарони и пиле
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пилето се сварява в подсолена вода, изважда се и се отстраняват кожата и костите. Месото се нарязва на ситно и се наръсва с черен пипер. Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се разбъркват с половината от маслото. Смесват се с нарязаното пилешко месо и се изсипват в тава. Прави се гъст сос бешамел от останалото масло, брашното и бульона от пилето. След като сосът се сгъсти, сваля се от огъня и се подправя с лимонов сок. Застройва се с жълтъка и се излива върху мусаката. Пече се в умерена фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп