Леща със спанак и мащерка
Лесно и вкусно вегетарианско ястие
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковът се настъргва на ситното ренде. Прибавя се лещата, налива се вода, слага се олио, посолява се и се вари. Щом лещата омекне, се прибавят спаначените листа, без да се режат. Ястието ври, докато спанакът си промени цвета. Ястието се овкусява с посочените подправки 10 минути преди да стане готово. Поднася се топло.
Това ястие може да бъде основно, но също така би могло да играе и ролята на гарнитура към пържена, печена или задушена риба.
Още по темата
Лещата се накисва от предата вечер в подсолена вода. Свинското се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Налива се вода колкото да покрие месенцата. Похлупва се. Месото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп