Свинско с леща

Свинско с леща Лакомник

Лесно и вкусно предложение за основно ястие

Свинско с леща
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300-400 г свинско за готвене

1 1/2 ч.ч. леща

1 к.ч. доматен сок

1 глава зрял лук

1 морков

1 малка глава целина

1 ч.л. сол

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. суха чубрица

Начин на приготвянe

Лещата се накисва от предата вечер в подсолена вода. Свинското се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Налива се вода колкото да покрие месенцата. Похлупва се. Месото се вари на кротък огън около 40 минути. След готовност, свинското се отцежда от бульона. Слага се в чиния. Бульонът се прецежда. Лещата се отцежда и премива през гевгир. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на дребно, а кореноплодните на кубчета. В тенджера се слага леща, нарязаните зеленчуци и кипнатото месо. Добавя се прецеденият бульон, 1 ч.ч. вода, сол на вкус. Съдът се похлупва. Яденето се вари на бавен огън. После се отхлупва, за да се добави доматен сок и червен пипер. Похлупва се и ври още 30 минути. Накрая се изключва и оставя да къкри на горещия котлон.

Още по темата
Още по темата
Свинско с червено цвекло, моркови и лук
Свинската плешка се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 2 ч.ч. вода. Месото се вари 30- 40 минути. Вадят се мръвките и се подреждат в гювеч. Медът се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц