Леща плакия

Леща плакия Лакомник

Апетитна и постна вечеря

Леща плакия
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г леща

1 к.ч. олио

1-2 моркова

1/8 глава целина

1-2 глави кромид лук

2-3 домата

1-2 чушки

5-6 скилидки чесън

няколко стръка чубрица

1/2 връзка магданоз

оцет

сол

Начин на приготвянe

Очистената и измита леща се залива със студена вода, прибавя се част от мазнината и се слага да ври на умерен огън. Когато се свари, се прибавят част от лука, нарязан на филийки, и нарязаните на дребно чушки. В останалата мазнина се задушават до полуомекване нарязаните на кубчета моркови и целина, останалата част от лука, нарязан на филийки, и част от доматите, нарязани на дребно. Задушеният зеленчук се прибавя към свалената и изсипана в тава леща. Сместа се посолява и се разбърква с чесъна, нарязан на филийки, и дребно нарязаната чубрица. Отгоре се нареждат останалите домати, нарязани на кръгчета. Ястието се слага във фурна за около 15-20 минути, след което се поръсва с дребно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц