Кюфтета с Бешамел

Кюфтета с Бешамел Лакомник

Апетитно предложение за семейна вечеря

Кюфтета с Бешамел
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г кайма

1 яйце

1 морков

1 филийка бял хляб

щипка сол

щипка сушен босилек

150 мл олио

200 г брашно

150 мл прясно мляко

2 с.л. краве масло

1 жълтък

щипка сол

щипка индийско орехче

Начин на приготвянe

Каймата се слага в дълбока купа. Към нея се добавя 1 яйце. Филийката бял хляб се накисва във вода, след което се намачква и така се слага при каймата. Поръсва се стрит на ситно босилек. Морковът се измива, почиства, настъргва на ренде, след което се добавя в купата. Каймата се омесва и се оставя да се овкуси. В тиган се налива олио, поръсва се сол и съдът се поставя на включен котлон. От каймата се оформят топки. Овалват се в брашно. Отупват се добре, сплескват се леко и се слагат в тигана. Изпържват се до златисто и от двете страни. Готовите кюфтета се изваждат с помощта на решетеста шпатула, отцедени добре от мазнината. 

В прясното мляко се разтварят 100 г брашно. Добавя се 1 жълтък и се разбърква до получаване на гладка кашица. В тенджера се слагат 2 с.л. краве масло. Пуска се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Когато се стопи маслото се добавя брашнената кашица. Бърка се непрекъсната с дървена шпатула в една посока. Долива се 400 мл вода. Бъркането продължава. Сосът трябва да бъде гладък и да сгъсти. Когато е готов се поръсва със сол и щипка индийско орехче. Кюфтетата се сервират поляти със соса.

Още по темата
Още по темата
Канелони със сос Бешамел
Разбиват се яйцата и натрошеното сирене. Подправя се сместа и се пълнят канелоните. Подреждат се на един ред в тавичка.За соса се разтапя се маслото в което...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц