Апетитно предложение за семейна вечеря
Каймата се слага в дълбока купа. Към нея се добавя 1 яйце. Филийката бял хляб се накисва във вода, след което се намачква и така се слага при каймата. Поръсва се стрит на ситно босилек. Морковът се измива, почиства, настъргва на ренде, след което се добавя в купата. Каймата се омесва и се оставя да се овкуси. В тиган се налива олио, поръсва се сол и съдът се поставя на включен котлон. От каймата се оформят топки. Овалват се в брашно. Отупват се добре, сплескват се леко и се слагат в тигана. Изпържват се до златисто и от двете страни. Готовите кюфтета се изваждат с помощта на решетеста шпатула, отцедени добре от мазнината.
В прясното мляко се разтварят 100 г брашно. Добавя се 1 жълтък и се разбърква до получаване на гладка кашица. В тенджера се слагат 2 с.л. краве масло. Пуска се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Когато се стопи маслото се добавя брашнената кашица. Бърка се непрекъсната с дървена шпатула в една посока. Долива се 400 мл вода. Бъркането продължава. Сосът трябва да бъде гладък и да сгъсти. Когато е готов се поръсва със сол и щипка индийско орехче. Кюфтетата се сервират поляти със соса.