Кюфтета в млечен сос
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете каймата с накиснатия и изцеден във вода хляб, добавете ситно нарязания лук и разбъркайте. Запържете 1 с.л. от брашното, прибавете маслото и го разтопете. Разбъркайте докато не останат бучки и залейте с млякото. Подправете на вкус и оставете да ври за около 10 минути. Оформете кюфтета от каймата, сложете ги в намаслена тава, залейте със соса и задушете за 30-35 минути. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.
Още по темата
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп