Кюфтета в лучен сос

Феноменално вкусно предложение за обяд или вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете лука. В тиган сипете олио, сложете нарязания лук на огъня и го пържете на умерена температура до златисто. Дръпнете съда от огъня, подправете на вкус и добавете червения пипер и сушените домати. Хубаво разбъркайте и прехвърлете в тавичка. Налейте вътре водата. Хубаво разбъркайте. Омесете всички съставки за кюфтетата - месото, яйцето, лука, счукания сухар, подправките. Изпържете от сместа кюфтета на умерен огън, колкото леко да се зачервят. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200С заедно с лука за около 25-30 минути. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

В голяма купа смесете смляното месо с нарязания лук, счукания чесън, настърганата моцарела, половината от настъргания пармезан, кетчупа, нарязаните босилек и магданоз,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп