Пълнени картофени кюфтета

Неустоими кюфтенца с хрупкава коричка


Начин на приготвянe
Сварете картофите, обелете, охладете ги леко и намачкайте на пюре. Добавете брашното и подправките, и разбъркайте добре сместа. Запържете нарязания лук в малко олио, след това добавете нарязаните ситно гъби, запържете и тях, след което добавете нарязания чесън.
От картофената смес оформете кюфтета, в средата им сложете по малко от плънката, покрийте я с картофеното тесто и отново оформете кюфте. Оваляйте кюфтетата в галета или брашно. Изпържете ги в горещо олио от двете страни, докато се зачервят и хванат коричка. Поднесете със сезонна салата по желание.
Още по темата

Картофите, измити и сварени, се обелват, докато са топли, а изстинали се прекарват през преса за пюре или се настъргват на ренде. Към тях се прибавят лук и магданозът,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп