Манастирски кюфтета

Зеленчукова вкусотия с прекрасен аромат


Начин на приготвянe
Лещата и елдата се сваряват поотделно. Морковите се задушават или сваряват. Магданозът и лукъ се нарязват на ситно и се смесват със сварените леща и елда. Прибавят се морковите. Добавя се сухия хляб и подправките. Сместа се разбърква добре, оставя се да престои, за да попие излишната течност, след което от нея се оформят кюфтета. Подреждат се в тавичка за печене, покрита с брашно или галета и се пекат в предварително загрята фурна на 200С около 40 минути.
Още по темата

Лукът се нарязва на ситно. Добавя се към каймата. Смесете всички продукти с каймата и я омесете добре. С ръце оформете кюфтета. Ако кюфтетата са прекалено лепкави,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп