Крем супа с чипс от цвекло

Крем супа с чипс от цвекло Лакомник

Вкусна и интересна идея за супа, която трябва да опитате

Крем супа с чипс от цвекло
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пресен спанак или 700 г замразен

2 скилидки чесън

500 мл зеленчуков бульон

100 г сирене горгондзола или рокфор

100 мл сметана

сол

черен пипер

индийско орехче (по желание)

За крутоните:

3 филии пълнозърнест хряб за тостер

сол

мащерка

За чипса от цвекло:

1 червено цвекло

2 с.л. брашно

Допълнително:

зехтин

Начин на приготвянe

Крутоните:

Филиите се нарязват на кубчета, изпържват се в 1 с.л. зехтин, поръсват се с мащерка и сол.

Чипс:

Шайбите цвекло се овалват в брашно и се изпържват до хрупкавост.

Супата:

Спанака се почиства и нарязва на едро, чесъна се нарязва на ситно. Запържват се в 3-4 с.л. зехтин. Доливат се бульона, сметаната и черен пипер, вари се 10-15 минути. Пасира се. Слага се натрошеното сирене и се оставя да се стопи. Едва тогава се слага сол (и евентуално индийско орехче).

Сервира се с крутоните и чипса.

Още по темата
Още по темата
Супа с цвекло
Нарежете цвеклото на 4 части, увийте ги във фолио и ги запечете докато омекнат добре. Загрейте бульона, прибавете нарязаното на ситно цвекло, лимоновия сок и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц