Крем супа с карфиол и рокфор

Изискано и апетитно предложение за супа


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Карфиолът се накъсва на розички, които се слагат в тенджера и се заливат с 1,5 л вода. Добавят се дафиновите листа, посолява се и тенджерата се слага на котлона. Когато водата кипне, зелето се вари 20 мин на слаб огън. В друга тенджера в кравето масло се запържват нарязаният лук и нарязаните на парчета целина и картофи. След това се задушават 15 мин под капак. Изсипете съдържанието на първата тенджера (с карфиола) във втората. Изчакайте супата да кипне и варете 20-25 мин на слаб огън. Отстранете дафиновите листа, отлейте малко от течността, ако е прекалено много, и пасирайте продуктите. Добавете сметаната, разбъркайте и разпределете супата по чиниите. Гарнирайте всяка порция с малко рокфор и перца от зелен лук.
Още по темата

Малко олио се загрява в голям тиган и лукът и каймата се запържват леко. Излишната мазнина се изцежда и се прехвърлят в тенджера. Добавят се бобът, чушлетата,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп