
Невероятен десерт за зимните дни




Ръбът на подходящи чаши или купички се намазва с мед и се потапя в кристална захар.
Сиропът се приготвя, като ликьорът, глюкозата и захарта се слагат да заврат. Когато захарта се разтопи, се охлажда и се разпределя на дъното на чашите.
Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. Жълтъците, захарта и ликьорът се слагат на водна баня, при непрекъснато разбиване, докато започнат да се сгъстяват. Прибавя се шоколадът и сместа се разбива с миксер, докато стане пухкава.
Сметаната се разбива на сняг и се разбърква с шоколадовата смес. Мусът се разпределя в чашите.
Шоколадът за гарниране се разтопява, охлажда се, сипва се във фунийка от хартия за печене, отрязва се връхче и се шприцова по очертаните контури на предварително нарисувани снежинки върху хартия за печене. Снежинките се слагат да се стегнат в хладилника. Когато са готови, се посипват с пудра захар и с тях се гарнират мусовете.

