Конячен сладкиш с кайсии



Приготвяне
50 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Яйцата и жълтъкът се разбиват със захарта за около 5 минути с миксер. Добавят се млякото, брашното и солта. Сместа престоява половин час в хладилника. След това се добавят разполовените кайсии и ликьорът (конякът).
Разбърква се добре и се изсипва във форма с диаметър 24 см, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна около половин час.
Още по темата

Разбиват се хубаво захарта и маслото. След това се прибавят жълтъците един по един и се разбъркват отново. Белтъците се разбиват на сняг. Половината брашно се изсипва...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп