Домашна торта с кайсии

Домашна торта с кайсии Лакомник
Домашна торта с кайсии
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За блата:

200 г масло

2 с.л. брашно

3 с.л. захар

1 жълтък

За топинга:

1 цяло яйце

1 белтък

3 с.л. захар

150 г сметана

2 с.л. нишесте

пакетче ванилия

350 г кайсии

Начин на приготвянe

Разтопете леко маслото и го сложете в голяма купа. Прибавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Прибавете брашното и продължете да бъркате, добавете жълтъка и бъркайте докато стане еднородна лепкава смес. Оставете готовото тесто за 20 минути в хладилник. През това време загрейте фурната на 180 градуса и запечете тестото за 5-10 минути, до златисто.

За да направите заливката смесете необходимите продукти и разбъркайте добре. Измийте и изсушете кайсиите и ги разделете на две части като отделите костилката. Нарежете ги на ивици и ги прибавете към заливката. С помощта на лъжица поставете сместа върху тестото, заравнете и поставете в загрята до 180 градуса фурна за 5 минути. Украсете тортата по ваш избор.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц