Пресейте брашното с бакпулверът и смесете със захарта и лимонoвата кора. Нарежете крем сиренето и маслото на малки кубчета и прибавете към сухата смес. Намачкайте с пръсти, докато се оформи тесто.
Полученото тесто разстелете на дъното на добре намаслена и набрашнена тавичка с размери 23х33 см. Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна около 10- 12 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната.
За крема разбийте с миксер крем сиренето със захарта до гладък крем и прибавете едно по едно яйцата, като разбивате след всяко, докато се усвои от сместа. Прибавете лимоновата кора и лимоновия сок, объркайте. Полученият крем равномерно разстелете върху изпечения блат.
За сместа разбийте яйцата с ванилията и прибавете към тях кафявата захар, бийте докато се разтвори захарта. Прибавете брашното и бакпулверът, объркайте. Прибавете 3/4 ч.ч. счукани орехи, разбъркйте добре и получената смес изсипете с лъжица върху лимоновия крем (сместа е по-гъста от лимоновия крем и затова се изсипва лъжица по лъжица върху него, при печенето една част от нея потъва под крема от крем сиренето). Поръсете отгоре с 1/4 ч.ч. счукани орехи.
Печете в предварително загрята фурна до 175 градуса около 20-25 минути. Охладете и нарежете на 24 парчета. Преди сервиране може да поръсите с пудра захар.