Страхотен и лесен сладкиш, който ухае невероятно
В направената ямичка в брашното се слагат последователно разтопеното краве масло, захарта, ситно начуканите бадеми, обелената и нарязана на ситно кора на лимона, яйцето, канелата и ромът. Замесва се тесто, от което се отделя малка част. Останалото тесто с лъжица и с пръсти се разстила върху дъното и стените на обилно намаслена форма за торта с подвижни стени. В краен случай може да се ползва и друга форма. Дъното на разстланото тесто се покрива със средно дебел пласт от малиново или ягодово сладко. Отделеното парче тесто се разточва на тънък и голям лист. Нарязва се на ленти 1 см, които се кръстосват върху пласта от сладкото. Пече се в умерена фурна около 45 минути. Изпечената торта се изважда от формата и се прехвърля в чиния за торта. Ако е ползвана друга форма, тортата се обръща върху плоска чиния. След това бързо се обръща още веднъж върху друга чиния, с лентите нагоре.