Добавете млякото и 50 мл вода в малка тенджера и поставете на слаб огън за няколко минути, или докато леко затопли - би трябвало да можете да натопите пръста си в нея, без ви гори. Разтопете маслото в отделен тиган и го отстранете. Сипете млякото в средно голяма купа и разбъркайте добре с маята, като оставите да престои.
Пресейте брашното в голяма купа, прибавете солта, подправките, настърганото индийско орехче, настъргания джинджифил и захарта. Направете кладенче в средата, сипете разтопеното масло и млякото. В отделна купа разбийте яйцето и го добавете към останалите продукти. С помощта на вилица, разбъркайте добре, докато получите грубо тесто, след това го прехвърлете върху поръсения с брашно плот и месете около 10 минути или докато тестото омекне и стане еластично.
Върнете тестото в поръсена с брашно купа, покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса на топло за около час, или докато удвои размера си.
Извадете отново тестото върху плота с брашно и започнете отново да месите. Добавете плодовете и ядките и замесете добре. Загрейте фурната на 190 градуса. Разделете тестото на 12 равни части и ги оформете на топки. Сложете ги в намаслена и набрашнена тава, покрийте с кърпа и оставете да втасат за 30 минути, или докато удвоят размера си.
Междувременно, смесете 2 с.л. брашното и 2 с.л. вода в малка купа и разбъркайте до гъста паста. Леко потупайте козуначетата и от полученото малко тесто направете кръстове отгоре. Изпечете ги в загрятата фурна за 15-20 минути или до златисто кафяво. Извадете и намажете с малко мед.